amehanni

Abul-Hamd E. MEHANNI MOHAMED

Assistant Professor - Associate Professor

Faculty of agriculture

Address: Food Science & Nutrition Dept. Faculty of Agriculture, New Campus (El Kawamel), Sohag University, New Sohag City, Sohag, Egypt.

14

Like

مفاتيح سلامة الغذاء

2019-01-25 04:51:10 Food Analysis ( Post Graduate student)
مفاتيح سلامة الغذاء Read more

Fats and oils 2

2018-10-28 06:52:08 Food Analysis ( Post Graduate student)
الزيوت والدهون 2018-10-28 06:31:35 | 0 | Edit تعتبر الزيوت والدهون من عناصر الغذاء الأساسية لجسم الإنسان فهي مصدر غني للطاقة الغذائية التي يحتاجها الجسم وتعطي ضعف الطاقة التي يعطيها المصدرين الأخريين للطاقة وهما ... Read more

Fats and oils

2018-10-28 06:49:35 Nutrition (Level 2 Child edication Branch, Faculty of Education)
الزيوت والدهون 2018-10-28 06:31:35 | 0 | Edit تعتبر الزيوت والدهون من عناصر الغذاء الأساسية لجسم الإنسان فهي مصدر غني للطاقة الغذائية التي يحتاجها الجسم وتعطي ضعف الطاقة التي يعطيها المصدرين الأخريين للطاقة وهما ... Read more

دليل المواصفات والمعايير الميكروبيولوجية للأغذية 2

2018-10-20 10:54:38 Food and Dairy additives (for level 2 Food technology program Students )
قصـد بهـا المعايير الخاصـة بتحــديد نسبة الكائنات الحية الدقيقة فــي مقيـــــاس محدّد ، بحيث لا تتعـدى نسبتها في المــادة الغذائيــة الحد الذي قــد يعرض صحّة المستهــلك للخطــر. المعايير الميكروبيولوجية :المعايير الميكروبيولوجية : تقرر المعايير ... Read more

دليل المواصفات والمعايير الميكروبيولوجية للأغذية

2018-10-20 10:49:05 Food and Dairy additives (for level 2 Food technology program Students )
قصـد بهـا المعايير الخاصـة بتحــديد نسبة الكائنات الحية الدقيقة فــي مقيـــــاس محدّد ، بحيث لا تتعـدى نسبتها في المــادة الغذائيــة الحد الذي قــد يعرض صحّة المستهــلك للخطــر. المعايير الميكروبيولوجية :المعايير الميكروبيولوجية : تقرر المعايير ... Read more

Adapting Lifestyle Habits Can Quickly Lower Blood Pressure ...

2018-10-20 09:57:30 Nutrition (Level 2 Child edication Branch, Faculty of Education)
Researchers have demonstrated that a program aimed at helping people modify lifestyle factors such as diet and exercise is as effective as medication at reducing blood pressure. Participants in the study saw their blood ... Read more

اختيار عينات

2018-10-19 11:48:59 Food and Dairy additives (for level 2 Food technology program Students )
Food safety TERMS Foodborne illness Hazard analysis and critical control points(HACCP) • Hazard analysis and risk-based preventive controls (HARPC) Critical control point CRITICAL FACTORS FAT TOM pH Water activity (aw) BACTERIAL PATHOGENS _Clostridium botulinum_ ... Read more

Accuracy and precision

2018-10-16 19:53:34 new methods of food analysis post graduate students
PRECISION is a description of _random errors_, a measure of statistical variability. ACCURACY has two definitions: * More commonly, it is a description of _systematic errors_, a measure of statistical bias; as these cause ... Read more

Methods1 aflatoxins in feeds

2018-10-16 18:00:10 Food and Dairy additives (for level 2 Food technology program Students )
AFLATOXINS are poisonous carcinogens that are produced by certain molds (_Aspergillus flavus_ and _Aspergillus parasiticus_) which grow in soil, decaying vegetation, hay, and grains. They are regularly found in improperly stored staple commoditiessuch as ... Read more

Codex2

2018-10-16 17:36:38 Food and Dairy additives (for level 2 Food technology program Students )
ABOUT CODEX ALIMENTARIUS C O D E X A L I M E N T A R I U S is about safe, good food for everyone - everywhere. International food trade has existed ... Read more