Studies on the supply and demand of teachers

تمثل دراسات في قضايا العرض والطلب في مهنة التعليم - من وقت لآخر - أمراً ملحاً في دول العالم النامي . ومن ثم وجب البحث والتقصي عن الدراسات الأجنبية المعاصرة في هذا المجال من أجل الاستفادة القصوي من نتائج هذه الدراسات السابقة . وتتضمن الدراسات التالية :

1- تقرير بريستون ، (Preston , Barbara , 2005 ) وعنوانه : Teacher Supply and Demand to 2005: Projections and Context.

2- دراسة ماك كاليوم وآخرون ( Minnesota Teacher Supply and Demand Study , 2010)

3- تقرير حول (, 2011 Teacher Supply and Demand ) وعنوانه : Teacher Supply and Demand in the Victorian school teacher labour market

4- ملخص دراسات ( A Summary of the Studies of Supply and Demand in Teacher Training)

5- دراسة زاجورسكي وآخرون((Teacher Supply and Demand in Ohio,2013

6- تقرير (UNESCO Institute for Statistics , 2015 ) وعنوانه : SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOAL FOR EDUCATION CANNOT ADVANCE WITHOUT MORE TEACHERS .